apr 142016
 
CTSmall

Varmepumper er jo blevet helt enormt populære i både helårshuse og i sommerhuse. Og det er der mange gode grunde til. Nu er der kommet endnu en god grund: Styring af din  varmepumpe via SMS – uanset hvor i verden, du befinder dig! Forestil dig, at du sidder hjemme hos dig selv og beslutter, at I vil en uplanlagt tur i sommerhuset i fyringssæsonen. I holder selvfølgelig fristfrit i sommerhuset – men de der 7-8 graders varme er ikke særligt komfortabelt at ankomme til, vel?

Brug din telefon til at skrue op for varmen

Når beslutningen er taget, sender du bare et signal fra din mobiltelefon til dit sommerhus’s varmepumpe om at øge temperaturen i huset til det, du nu ønsker. Så er der behageligt varmt og tørt, når I ankommer.

Det samme gælder den anden vej rundt. I forlader sommerhuset, og efter en times kørsel opdager I, at I har glem at skrue ned for varmen. Nu kører varmepumpen så med stort energiforbrug – hvis I da ikke vender om og fikser det. Med den danske CTSmall varmepumpestyring er det en saga blot. For under 1.500 kroner får I en komplet fjernstyring, som kan bruges, uanset om du er 5 eller 5.000 kilometer fra varmepumpen!

Dansk udviklet og produceret

Det er firmaet Climatech ApS i Egå ved Aarhus, der har opfundet systemet – og det er også dem, der fremstiller det. Det kan vi da godt være stolte af i lille Danmark!

Jeg opdagede – nærmest ved et tilfælde – muligheden, da jeg en aften sad og ordnede nogle indkøb af værktøj på E-Værktøj. Der køber jeg alt, hvad vi skal bruge i firmaet, da det er både nemmere, hurtigere og ofte også billigere. Nå – men jeg faldt så over den der CTSmall, og da vi jo har varmepumpe i vores sommerhus, var det en no-brainer, at den skulle vi da bare have!

 

apr 122016
 

Som familie med børn er der fart på hele tiden. Det kan være en stressende hverdag, hvis man hele tiden skal forholde sig til huslige pligter og samtidig passe arbejde, fritidsinteresser og pasning af børnene, så derfor kan der hurtigt blive nedprioriteret dyrebar tid med familien.

Det er vigtigt, at vedligeholde det gode sammenhold i en familie, så derfor kan det være nødvendigt, at trække et par timer ud af kalenderen en weekend, hvor man kan lave noget i fælleskab. En dyrepark kan være en god mulighed for at få lavet noget sammen som familie, da det typisk er underholdning for alle aldre. Der er en masse dyr i en dyrepark, som børnene ikke er vant til at se, så det er en kæmpe oplevelse for dem, samtidig med at de helt sikkert også kan få mulighed for at fodre nogle af dyrene og holde dem.

Derudover er det dog også en rigtig hyggelig aktivitet for forældrene, da de kan gå rundt i den flotte park, kigge på dyrene, nyde samværet og se på at børnene morer sig. Det kan blive en rigtig hyggelig familiedag, da man endvidere kan medbringe madpakker og sidde på en bænk og nyde dagen sammen.

En sådan dag kan give fornyet energi til hele familien, som man kan ”nære” på i lang tid efter.

 

 

apr 062016
 
Abe

Uanset om du bor i en mindre lejlighed eller en større villa, så har du brug for isenkram. Det er jo alt fra tallerkener til kaffekande, og naturligvis produkter som vi bruger i hverdagen. Produkter som har en praktisk funktion for os, ja faktisk produkter som vi er ganske afhængige af i hverdagen. Men udover at have en vigtig praktisk funktion, så har en lang række produkter fra isenkramproducenter i dag også en ganske anden funktion, de kan nemlig bruges som en pyntegenstand i hjemmet. Continue reading »

apr 032016
 

Det er snart forår, hvilket betyder lunere dage og blomster og grønt, som titter frem. Desværre betyder det også, at havens fjende nummer 1 igen vil begynde at dukke frem – dræbersneglene. Det er bedst at bekæmpe dem, inden de begynder at formere sig og lægge æg, så man skal være hurtigt ude.

Slip af med dræbersneglene med disse gode råd:

  • Start med at lede alle deres yndlingssteder, dvs. de fugtige miljøer, som f.eks. træstubbe, brændestablen og kompostbunken.
  • Man kan også lave kunstige skjulesteder, hvor man lokker sneglene hen, og nemt kan samle dem ind. Det kan f.eks. være et gammelt bræt eller en flamingokasse. Hvis det skal være ekstra effektivt, så kan man tilføje lidt øl, da dette virker aldeles tiltrækkende.
  • Desuden bør man gøre dræbersneglejagten til en fast aktivitet 2-3 gange om ugen, især fra marts til august.
  • Det kan være en god idé at lave aftaler med naboerne, så man ikke oplever vandringer fra have til have, og dermed en masse spildt arbejde.
  • Den bedste måde at dræbe sneglene på er ved at hakke dem over med en spade, men de kan også dræbes i en spand med kogende vand.
  • Brug handsker og undgå baktier!

Følger du ovestående er du godt i gang med at få skabt en have fri for dræbersnegle.