apr 242013
 

Hvilken husejer kender det ikke? Når foråret rammer, så er der pludselig anseelige mængder udendørs arbejde, som skal gøres. Hver en ledig stund kan gå med at feje, klippe, skære, køre og pleje. Og hvis man ikke lige er den fødte havemand, kan man altså hurtigt gå kold i alt det havearbejde.

Men de fleste huse har altså en have. Og så skal den selvfølgelig også passes, så det hele ser nogenlunde præsentabel ud. Man kan naturligvis hyre en havemand til at gøre det meste af arbejdet. Og det har vi da også prøvet. Faktisk mere end en gang. To gange har vi haft ansat hjælp til haven. Første gang var en ung knægt på 16, som kom nogle timer om ugen i sommerperioden og hjalp til. Men det blev vi hurtigt lidt trætte af. Han var en flink ung mand, så det var ikke der problemet var. Men han vidste faktisk ikke ret meget om havearbejde og vi skulle hele tiden være med inde over og forklare ham hvad han skulle gøre og hvordan det skulle gøres. Anden gang hyrede vi et professionelt havefirma til at gøre arbejdet. Og det gik faktisk ikke meget bedre. De vidste selvfølgelig godt hvad de havde med at gøre. Men det hele skulle altid gå så stærkt, når de var her for at lave noget, at det ofte blev til noget sjusk. De fik næsten aldrig ryddet ordentlig op efter sig og glemte også forholdsvis tit at lave nogle af de ting vi havde aftalt.

Det har altså ikke været den store succes at hyre hjælp til arbejdet. Så nu klarer vi det hele igen selv. Og selv om jeg som sagt ikke er den fødte havemand, er det nu alligevel en stor tilfredsstillelse, når der er styr på tingene og haven er prydelig og flot. Lige nu kæmper jeg en kamp med mos. Men det er nu for ingenting at regne, mod den kamp jeg havde sidste år. Der blev vi nemlig ramt af gåsebiller i plænen. Og jeg skal hilse og sige, at det altså ikke er en særlig sjov gæst at have. Gåsebillelarverne æder simpelthen græssets rødder, så der kommer store områder i græsplænen, hvor græsset dør. Og når man først har fået gåsebillerne og deres larver indenfor, er de altså ikke lette at komme af med igen. Vi købte nogle små orme kaldet nematoder og vandede dem ud over det meste af haven. Det var en bekostelig affære, men hjalp da heldigvis på problemet. Men jeg kan desværre forstå på andre, som har haft besøg af gåsebiller, at vi nok kan være ret sikre på, at de kommer tilbage igen i år. Så nu er vi gået i gang med at se, hvad vi kan gøre for at løse problemet mere permanent. Men det involverer vist desværre en større omgang arbejde, hvor vi skal have kørt en masse ny jord ovenpå græsplænen. Puha, det glæder jeg mig ikke til.

 

apr 072013
 
Webdesign

Menneskets  opfattelses- og synsevne er meget mere avanceret, end vi går rundt og tænker over i hverdagen. Vi bliver bombarderet med synsindtryk konstant, men kan på grund af kompleksiteten i hjernen aktivt skelne mellem, hvad der er vigtigt for os lige nu, og hvad vi ikke behøver se. Hvis vi ikke kunne dette, ville vi sikkert brænde sammen på Strøget en lørdag formiddag i forsøget på at genkende samtlige mennesker, der passerer os. I stedet nøjes vores hjerne med at lade os se de fleste forbipasserende som en mængde og først gøre os opmærksom på dem, hvis vi kender dem, eller hvis de er særligt farvestrålende klædt, højtrystede eller lignende. Dette er nedarvet fra urmennesket, der havde brug for at kunne skelne potentielt farlige dyr eller rivaliserende menneskegrupper fra menneskene i egen klan. Så når blikket glider ned over det webdesign. du har på din hjemmeside eller din internetbutik, vil hjernen straks gå i gang med at bearbejde synsindtrykkende.

Viden sælger

Denne viden skal du bruge aktivt i dit salg, hvis du vil være et skridt foran dine konkurrenter. Og det vil de fleste af os jo. Derfor skal du vælge et webbureau, som ved, hvordan visuelle virkemidler skal skrues sammen, når du skal have designet din hjemmeside eller din webshop. Det er ikke nok at siderne er ”pæne” eller ”smarte”. Du kan sagtens nøjes med pænt eller smart, men hvis du skal have din virksomhed ud over kanten, så skal dit design være skræddersyet til at lede din kunder de rigtige steder hen. Det lyder indviklet, men for et kompetent bureau er det ganske enkelt og handler om placering af links og billeder, men også moduler, hvor der er mulighed for at foretage sig noget aktivt. Når hjernen sender signalet ”ikke farligt” til kunden i en salgsituation, skal kunden med det samme kunne enten købe produktet eller kontakte dig for at få en ydelse. Skal han eller hun først rode rundt mellem unødvendigt lange tekster eller en ulogisk opbygget side, bliver signalet ”koldt” så at sige, og kunden kan miste interessen. Deres informationssøgning skal føre til en god oplevelse på din side, for i sidste ende er det dét, der er den afgørende faktor for, om salget bliver lukket eller ej.