Derfor kan det være godt med lektiehjælp

Derfor kan det være godt med lektiehjælp

16. februar 2022 0 Af steenj

For de fleste børn er det ikke alle fag i skolen, som de har lige let ved. Det kan være, at du selv har et barn, du tænker, der har det svært med et fag. Så kan det være, at du skal overveje, om det kunne være noget for ham eller hende med noget lektiehjælp.

Læs lidt om fordelene ved at få hjælp til lektierne i denne artikel.

Man kan lære bedre ved lektiehjælp

For mange er det en meget stor fordel med hjælp til lektiearbejdet, fordi man har mulighed for at lære på en langt bedre måde, når man sidder sammen med en lærer, der hjælper en med at forstå.

Det kan hurtigt være sådan, at man ”drukner” i mængden sammen med de andre til en holdundervisning, så her kan lektiehjælp være en stor hjælp ved siden af.

Samtidig er den mængde tid, som en lærer kan afsætte til den enkelte elev i klasseundervisningen også forholdsvis begrænset. Her kan der være langt mere tid til og fokus på den elev, som har brug for hjælp, hvis man selv finder en lektiehjælper.

I elevens eget tempo

For nogle går det ganske simpelt for stærkt i fællesundervisningen i skolen, hvilket gør, at de har svært ved at følge med. Men det er ikke en udfordring, man skal bekymre sig om, hvis man får lektiehjælp til det, man har svært ved at forstå. Så kommer det nemlig til at foregå i lige det tempo, som man har brug for, for at kunne lære stoffet.

Hjælp til lektierne er altså på flere måder en god idé, når det kniber med at lære stoffet i skolen. Som forældre er det derfor vigtigt at følge sit barns skolearbejde, så man ved, når er er behov for en ekstra hånd.

 

Disclaimer