Mini-zoo er den perfekte aktivitet for småbørns-familier

Mini-zoo er den perfekte aktivitet for småbørns-familier

28. juli 2022 0 Af steenj

Som småbørns-familie kan det godt være svært at blive ved med at finde på aktiviteter, som underholder alle – og som kan bevare børnenes interesse i længere tid.

Hvis I ikke tidligere har besøgt mini-zoos, så bør I helt sikkert tjekke dem ud. Her kommer tre gode grunde til hvorfor.

1. Børnene kan komme helt tæt på dyrene

I en normal zoologisk have er der typisk hegn eller glas samt stor afstand mellem tilskuerne og dyrene. Sådan er det ikke i en mini-zoo. Her er der mulighed for at kæle, klappe og ae dyrene. En mini-zoo består nemlig ofte primært af bondegårdsdyr.

Bondegårdsdyr må man gerne røre, og det elsker børn. De vil gerne sige hej til gederne, holde en kanin eller ride på en hest – og de synes typisk, at det er meget sjovere end bare at observere en doven løve på afstand. Små børn kan nemlig godt lide at bruge alle deres sanser, og det har de nemmere ved i en mini-zoo end i en normal zoologisk have.

2. Udfyld dagen med et væld af forskellige aktiviteter

Ud over at en mini-zoo har dyr, så byder de ofte også på mange andre aktiviteter. Mange steder har de prioriteret at have gode legepladser til børnene, så der er gode faciliteter til, når de mindste trænger til at lege og brænde krudt af. Derudover tilbyder de mange steder også aktiviteter som traktorkørsel, hesteridning, fodboldgolf, minigolf og legeland. Når I besøger en mini-zoo er det derfor nemt at underholde børnene en hel dag, fordi der er så mange forskellige aktiviteter, som I kan give jer i kast med.

3. Oplevelse og læring samlet på ét sted

En mini-zoo er også et oplagt sted at lære børnene lidt om dyr og landbrug. Børn lærer bedst, når de får lov til at bruge sanserne; se, røre, lugte. Når I besøger en mini-zoo kan I lære børnene om, hvordan man tager sig af dyr og behandler dem ordentligt. Børnene får lov til at opleve mange forskellige dyr, som de senere vil kunne genkende rundt i landet.

Børn er nysgerrige, og de vil gerne opleve. Derfor er det oplagt at tage dem til et sted, hvor der er plads til at være nysgerrig, og hvor man gerne må forfølge sin nysgerrighed. I en mini-zoo behøver man ikke nøjes med at observere på afstand bag en tyk glasrude, her må man gerne stikke hånden frem for at mærke, hvordan grisens hud føles eller undersøge, hvordan en hest spiser en gulerod fra ens hånd.

Disclaimer