Silkeborgs bedste advokater?

Silkeborgs bedste advokater?

30. maj 2019 0 Af oliver

Jeg er gartner. Jeg har arbejde hos en planteskole, og jeg er rigtigt glad for det. Min chef er sød, og vi kan bruge timevis på at hygge om planterne, som vi dyrker og sælger til haveglade mennesker. Om vinteren er det især dejligt at arbejde i drivhusene. Det er fugtigt, ja, men ikke så koldt. Og vi har ikke så travlt. Den travle periode er i det tidlige forår, hvor alle skal i haven og få den i stand til sommerens grillaftner og stille eftermiddage i lunt vejr.

Her på det sidste har jeg dog fået allergi. Jeg er åbenbart blevet allergisk overfor et produkt, som vi sprøjter planterne med, så de ikke bliver syge. Det er ifølge beskrivelsen et økologisk produkt, som udvindes fra planter i Sydamerika. Derfor undrer det mig, at jeg har fået allergi.
Lægen har konstateret, at jeg har rhinitis allergica – på dansk hedder det ”allergisk betændelse af næseslimhinden”. Han siger, at det er en arbejdsskade, fordi vi har brugt det her middel i mange år. Han fortalte, at selv om vi tror, det er økologisk, så kan vi ikke helt stole på det. Måske er de sydamerikanske planter blevet sprøjtet med noget gift, som de har optaget i deres organismer. Og metoden, de fremstiller produktet, kan sagtens være økologisk, fordi de ikke bruger nogle midler i udvindingen af væsken fra planterne. Men på det tidspunkt er skaden jo allerede sket. Planten selv, er ikke dyrket økologisk.
Midlet er ikke blevet forbudt her i landet endnu, men det kommer nok, sagde han. Han gav mig det råd, at jeg finder en god advokat i Silkeborg, som har speciale i arbejdsskader. En såkaldt arbejdsskade advokat.

Da lægen hørte, at jeg har arbejdet på planteskolen i 15 år, var han helt sikker på, at det er en arbejdsskade. Det er ikke noget, din arbejdsgiver har villet, men det er noget, der sker. Nogle mennesker reagerer ikke på midlerne, men andre gør. Du er en af de uheldige, som ikke kan tåle at arbejde med dem længere.
Det bedste du kan gøre, er at bede om at få andre opgaver. Evt. i andre drivhuse, hvor der ikke sprøjtes med planteprodukter.

Jeg var godt nok lidt chokeret. Jeg havde ikke regnet med, at det var så alvorligt. Jeg tænkte, at det måske var noget forbigående. Som barn havde jeg pollenallergi. Kan det være det, som er kommet tilbage?

Men jeg fandt nogle dygtige advokater i Silkeborg. Det er faktisk et ret stort advokatkontor, og én af advokaterne dér har speciale i arbejdsskader. Da jeg talte med ham om det nævnte han, at hans kollega i Randers havde for nogle år tilbage en lignende sag. Det var det samme middel, som klienten dengang var blevet allergisk overfor. Han havde fået erstatning, fordi det er en erhvervssygdom, der er blevet fremprovokeret af brugen af midlet over længere tid.  Arbejdsskade advokaten forklarede mig – med samme logik som lægen, at det er ikke alle midler, der er økologiske, selvom der står ”økologisk fremstillet” på pakningen.

Jeg er glad for, jeg fandt Jensen Advokatfirma – det er kompetent rådgivning!

Disclaimer