Massage og osteopati

Massage og osteopati

2. januar 2022 0 Af oliver

Vi ved alle, at det er vigtigt, at vi passer godt på vores krop. Derfor løber vi. Vi går ture, så kroppen kan få frisk luft, og blodet kan komme i omløb. Vi motionerer. Og så gør vi altså også det, at vi sommetider booker et spaophold, hvor vi benytter chancen for at få massage og lækre hudbehandlinger. Den, der med massagen er der ofte delte meninger om. Nogle mennesker bryder sig ikke om, at andre hænder, skal ælte musklerne igennem. Andre elsker det. Du er måske en af dem, der ikke har noget imod, at et par fremmede hænder masserer din krop. Du nyder følelsen af total afslappelse. Du har dog ikke råd til at tage på spaophold en gang om ugen – eller måneden for den sags skyld! Du er bosat på Vesterbro. Og du har et ret aktivt liv. Derfor får du kun booket et spaophold en gang hvert halve år. Hvad kan du gøre for at holde din krop i form og samtidigt også få lidt mere velvære end bare den, du føler efter et varmt brusebad.

En gedigen gang massage

Et forslag er, at du kan lede efter et sted, hvor du kan få massage i København. Det er nemlig slet ikke umuligt. Der findes mange klinikker, hvor der tilbydes massage. Og de har travlt. Så finder du ikke en klinik i København, der har tid til, at du kan komme, så kan du lede andre steder. Fx kan du lede efter klinikker, der tilbyder massage i Valby. Valby ligger ikke langt væk fra Vesterbro. Du kan nemt komme dertil. De tilbyder faktisk også osteopati – se her.

Massage er dog ikke kun et spørgsmål om velvære. Massage kan nemlig også anvendes i behandling af skader. På ryggen på benet eller i foden. Og har du måske en gammel sportsskade, så skal du selvfølgelig henvende dig til en specialiseret massageklinik. De findes nemlig også. Og du kan sagtens få massage hos dem, uden at du egentlig har en sportsskade. Det vil dog være korrekt af dig, hvis du fortæller dem om den gamle sportsskade. Massøren vil jo ikke skade dig. Og hvem ved? Måske kan de smerter, som du sommetider mærker, afhjælpes via massagen, du kan få på den specialiserede klinik.

Fortæl åbent om skavanker

Derfor vil jeg råde dig til at være 100% ærlig, når du henvender dig til en hvilken som helst massageklinik. Du vil ikke risikere, at du får massage, som kan resultere i, at en gammel sportsskade bliver til en begyndende belastning for dig. Massøren vil naturligvis heller ikke løbe risikoen for det.

Så du skal altså fortælle det til massøren, inden du får massage. Ellers kan det gå galt. Det sker heldigvis kun i sjældne tilfælde. Og henvender du dig til en massør, som ikke har erfaring med sportsskader, så kan det faktisk også godt tænkes, at han eller hun ikke vil have dig som kunde. Så vær åben omkring eventuelle gamle skader. Vær ærlig overfor dig selv og massøren. Så får du mest ud af at få massage. Og den kan du så få jævnligt. Der er ikke altid brug for eller tid til spaophold.

Disclaimer