Invasion af mår

Invasion af mår

18. december 2021 0 Af oliver

Husmåren er i modsætning til rotten en gnaver som søger indenfor om vinteren i stedet for hele året. En mår skaber uro og støj som er let at opfange, men svær at adskille fra den støj og uro som forvoldes af rotter og husmus på loftet. Bekæmpelsen af gnaveren er ligeledes anderledes og mere krævende. For at kunne komme ind på husmårens opholdssted på loftet og sprede saltopløsningen, skal der være adgang for vores skadedyrstekniker, så han kan komme helt ind til husmårens opholdsplads.

Start på loftet

Det er derfor en prioritet allerede før behandlingen starter, at i som beboere kan bane vej op til loftet, så skadedyrsfirmaet få måren til at stikke af fra ejendommen helt uden gift og andre skadelige sprøjtemidler. Det fungerer sådan at når først skadedyrsteknikeren har været oppe på loftet og sprede saltopløsningen, så vil den beboende mår efterfølgende vade rundt i dette pulver og dermed både slikke, spise og sniffe dele af det. Den gene som dette påfører husmåren vil på kort tid få den til at fordrive fra loftet da vil få store mængder ubehag fra saltopløsningen som kommer ind og rammer husmårens slimhinder og nasale veje.

Lyde fra loftet

Når først behandlingen er afsluttet, vil der gå få dage før man finder ud af hvordan lyder en mår på loftet. Derefter kan man begynde at kigge på problemets kerne, som egentlig er hvordan husmåren er fundet ind til loftet. De søger varmen om vinteren, og søger derfor efter et lunt og varmt sted som de kan bebo under vinteren. Man kan derfor for egen sikkerheds skyld, undersøge om man kan finde frem til den indgang som husmåren har brugt til at komme ind på loftet, og efterfølgende få den aflukket. Med vores metode slipper man altså for at anvende gift, og fælder som kræver både flere ressourcer men også mere opsyn og gentagne behandlinger, ligesom man ser ved bekæmpelse af andre skadedyrsarter som skægkræ og kakerlakker.

Under alle omstændigheder kan det derfor anbefales at anvende et skadedyrsfirma som ikke benytter gift og fælder, men som fordriver måren tilbage ud i naturen på den mest effektive og bæredygtige måde. Således slipper man også for at sætte sig ind i de regler og bestemmelser der er indenfor området omkring mår og gnavere som bekæmpes anderledes. Prisen på en behandling af mår / husmår afhænger af loftets areal, men i de fleste tilfælde er det en fast pris på et normalt hus’ størrelse. Tvivl derfor ikke om at kontakte skadedyrsfirmaet, hvis du hører gnaver lyde som ikke kommer fra etageadskillelsen eller et lignende småt rum hvor det er mere sandsynligt at der er tale om mus eller rotter.

Disclaimer