Der skal en ordentlig plæneklipper til at få en flot græsplæne

Der skal en ordentlig plæneklipper til at få en flot græsplæne

9. marts 2021 0 Af steenj

Hvis du gerne vil have en flot græsplæne, kommer du ikke uden om vigtigheden af at have en god plæneklipper. En god plæneklipper er en som passer til dit behov. Bor du på landet med store græsplæner omkring ejendommen, som skal slåes, vil mange vælge en havetraktor. På den måde bliver græsslåningen ikke til en helt uoverkommelig opgave. En havetraktor vil gøre, at græsslåningen kan klares indenfor overskuelig tid.

En mindre grund kræver ikke så meget

De fleste parcelhusejere derimod har en størrelse grund, hvor en almindelig plæneklipper vil kunne klare opgaven. Nogle foretrækker en benzindreven plæneklipper, mens andre sværger til den elektriske udgave med luftpude.

Bor du i rækkehus, hvor du kun har et frimærke af en græsplæne, så kan du klare opgaven med en manuel håndskubber. Her skal du godt nok selv være motoren, men måske gør det dig ikke så meget. Samtidig sparer du udgiften til benzin eller el. Bor du i rækkehus eller kolonihavehus betyder det, at du har dine naboer tæt på dig. Du sparer også dem og dig selv for en masse støj, hvis du vælger en håndskubber.

En plæneklipper skal fungere

En god plæneklipper er også en, som gider at starte, når du er klar til at slå græs. Hvis du sørger for at din plæneklipper får service og dermed holder den vedlige, er du langt mere sikker på, at din plæneklipper er klar til at arbejde for dig. Det er også med til, at dit græs bliver slået pænere, at plæneklipperen kører godt og jævnt, og desuden at den bruger mindre benzin, hvis motoren kører tiptop.

En plæneklipper som trænger til service, kan i værste fald klippe så dårligt, at græsset faktisk bliver ødelagt. Det giver grobund for både ukrudt og mos i plænen, så det er altid en god idé at vedligeholde sin plæneklipper,

I byggemarkeder kan du finde servicesæt, som passer til netop din model plæneklipper, hvis du selv er frisk på at klare opgaven. Du kan også vælge at sende din græsslåmaskine til service. Du kan roligt gøre det lidt før, græsslåningssæsonen starter. Kommer du først, når sæsonen så småt er i gang, vil der ofte være ventetid.

Er du i tvivl om, hvilken plæneklipper du skal vælge, er der god hjælp at hente på plaeneklipper.net, hvor e fleste almindelige modeller bliver gennemgået.

Disclaimer